Σχετικά με το τμήμα

Η μονάδα Παιδιατρικής Ρευματολογίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» υπάγεται στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στις 25/08/2003 και εγκαταστάθηκε στο νέο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο Χαϊδάρι. Διευθύντρια της κλινική είναι η Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας κ. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπεύθυνος της Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής κ. Λάμπρος Φώτης.

Στόχος της μονάδας είναι η παροχή:

  1. Ολοκληρωμένης φροντίδας υψηλής ποιότητας σε βρέφη, παιδιά και εφήβους με ρευματικές διαταραχές.
  2. Εκπαίδευσης και διδασκαλίας σε ειδικευόμενους Παιδιάτρους και φοιτητές ιατρικής σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία αυτοάνοσων και αυτοφλεγμονωδών διαταραχών.
  3. Ενός περιβάλλοντος ακαδημαϊκής ελευθερίας στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί η υψηλή ποιότητα έρευνας προς διερεύνηση της αιτιολογίας και της παθογένειας των παιδιατρικών ρευματολογικών διαταραχών.

Στη μονάδα παιδιατρικής Ρευματολογίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξετάζονται παιδιά και έφηβοι ως την ηλικία των 18 ετών με νοσήματα όπως η Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα, Νεανικό Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, Νεανική Δερματομυοσίτιδα, Συστηματικό Σκληρόδερμα, Εντοπισμένο Σκληρόδερμα (Μορφέα), Αγγειίτιδες, Αυτοφλεγμονώδη Νοσήματα/Περιοδικά εμπύρετα σύνδρομα, Σύνδρομα Χρόνιου Πόνου/Νεανική Ινομυαλγία καθώς και άλλες παιδορευματολογικές παθήσεις.

Οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών στα πλαίσια διάγνωσης, διερεύνησης και ενδοφλέβιας χορήγησης φαρμάκων καλύπτονται από το προσωπικό και τις υποδομές της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής υπό την επίβλεψη των μελών της μονάδας.

Προσωπικό

Παιδορευματολόγος - Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ

Υπεύθυνος της Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας

Λάμπρος Φώτης

Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, Γ’ Παιδιατρική Κλινική, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο κ. Λ. Φώτης είναι Παιδίατρος με τίτλο εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Ρευματολογία τον οποίο απέκτησε μετά από 3 ετή εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Ακολούθως, εργάστηκε ως Consultant Παιδιατρικής Ρευματολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το 2018 εργάζεται ως Παιδορευματολόγος στην Αθήνα.

MD MSc, Ειδική Παιδίατρος, Επιστημονική Συνεργάτης Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας

Κουρτέση Κατερίνα MD MSc

Η κ. Κ. Κουρτέση είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το 2020 στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ιατρός της Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας. Είναι η υπεύθυνη σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών δραστηριοτήτων της μονάδας.

MD, Ειδικός Παιδίατρος, Ιατρός Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας

Γεωργόπουλος Γιώργος MD

Ο κ. Γ. Γεωργόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το 2021 στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Ιατρός της Μονάδας Παιδιατρικής Ρευματολογίας.